Районна прокуратура Враца внесе обвинителен акт за вътрешен трафик на млада жена, клиент на „Асоциация Анимус“

Temida6На 18.03.2019г. Районна прокуратура Враца внесе обвинителен акт за вътрешен трафик на млада жена, клиент на Фондация „Асоциация Анимус“.

Извършителят е изправен пред съд, за това че е набирал и транспортирал жената с цел да извършва сексуални услуги срещу заплащане, чрез използване на принуда, чрез използване състоянието й на емоционална зависимост към него и чрез отнемане на финансовите средства от труда й.

Районна прокуратура Враца квалифицира деянието като възможно най-тежкото престъпление – чрез 3 отделни отегчаващи вината форми на трафик и чрез добавяне на обвинение в рецидив. Предвижданото наказание по така формулирания обвинителен акт е от 5 до 15 години затвор. По-конкретно, принудата над жената се изразява във физическо насилие, а емоционалната й зависимост – във факта, че е сгодена непълнолетна за извършителя според ромските обичаи и е била бременна с детето им по време на това продължавано престъпление.

Жената и детето се представляват по наказателното дело от адв. Наташа Добрева.