„Чуй ме! Прилагане на детската гледна точка за превенция на тормоза в училище”

Listen_baner_konferencia_18_nov

Имаме удоволствието да Ви поканим на международна конференция „Чуй ме! Прилагане на детската гледна точка за превенция на тормоза в училище”.

Специално каним учителите, психолозите и педагогическите съветници, които съдействаха и участваха пряко в дейностите на проекта. Ще се радваме да споделят впечатленията си на форума.

Фондация „Асоциация Анимус” изпълни проект „Участие и гледната точка на деца за разпознаване и превенция на тормоза в училище в 7 държави от ЕС”, JUST/2013/DAP/AG/5372, финансиран по програма Дафне III на Европейската комисия. Целта беше да изследваме и да съдействаме на училищата в превенционните дейности срещу тормоза, като се стремяхме самите ученици да бъдат активни действащи лица в процеса на създаване на безопасна среда без насилие.

В рамките на проекта над 100 учители от България се включиха в модулно обучение за разпознаване, реагиране и насочване на децата, които извършват или са жертва на тормоз в училище, 6 училища ни поканиха да направим превенционни уъркшопи за децата заедно с класните им ръководители.

За учителите бяхме на разположение и за групови супервизии, в които се обсъждаха конкретни казуси от случаи на тормоз в училище. Обучението за учителите, супервизиите и превенционни уъркшопи за децата бяха предоставени безплатно, като финансирането беше осигурено по проекта от Европейска комисия.

С радост Ви съобщаваме, че всички материали, които създадохме и с Ваша помощ, вече са готови и отпечатани и може да ги получите на конференцията.

Събитието ще се състои на 18 ноември 2016 г., от 9.30 ч., в конферентен център „Венус” на бул. „Дондуков” № 9.

Предварителна програма можете да отворите от линка.

Очакваме Ви и сме на Ваше разположение, ако имате допълнителни въпроси.

Моля за потвърждение до 14.11.2016г. на e-mail: animus@animusassociation.org

 

Повече за проекта можете да научите на сайта тук.