DMS кампания за „Приятелите на Зипи“

campaign pictures_Zippy

За кампанията:

Фондация „Асоциация Анимус” стартира дарителска кампания в подкрепа на една иновативна програма за психично здрави деца, наречена „Приятелите на Зипи”.

Защо го правим:

„Приятелите на Зипи” е училищна програма с доказана ефективност в превенцията на насилието и агресията в училище. За първи път тази програма се осъществява в България благодарение на усилията на Фондация „Асоциация Анимус”. Това се случи в рамките на проект „Приятелите на Зипи – бъдещите граждани на България”, финансиран по Програма за подкрепа на неправителствените организации в България на Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство 2009-2014 г.

Как го правим:

Програмата „Приятелите на Зипи” се осъществява в рамките на 24 урока, а всеки урок е с продължителност един учебен час. Тя е разделена на 6 модула, които засягат теми свързани с чувствата, общуването, взаимоотношенията, разрешаването на конфликти, справянето с промени и загуби и модул, който затвърждава всичко, което са научили децата в рамките на програмата.

Преминавайки през модулите децата подобряват своите умения за справяне с трудности и конфликти,  както и с трудните чувства като страх, гняв, завист, срам. Научават се да разбират собствените си преживявания и емоциите на околните, да се справят с някои от най-тежките ситуации в живота,  като загуба на близък, преместване в друг клас, училищен тормоз и т.н. Повишават своята самооценка и стават толерантни към различията на другите, което води до подобряване на социалния климат в класната стая. В резултат на това академичните резултати се повишават.

Повече за програмата може да научите тук: http://priatelitenazippy.com/

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS ANIMUS на номер 17 777

(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете www.dmsbg.com

За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

Brochure Zippy