Международна конференция на тема „Сигурно бъдеще за жените – сигурно бъдеще за всички”

На 16 март от 09;00ч. в София, хотел Хилтън, Фондация „Асоциация Анимус” организира международна конференция на тема „Сигурно бъдеще за жените – сигурно бъдеще за всички”, посветена на борбата с насилието над жени. Целта на конференцията е да насочи вниманието към продължаване на дискусията по актуалните въпроси свързани с домашното насилие и трафика на хора, както и да насърчи приемането на нужните законодателни промени, които да противодействат на тези проблеми. Конференцията „Сигурно бъдеще за жените – сигурно бъдеще за всички” официално е включена в календара на Българското председателство и се провежда под патронажа на г-жа Мария Габриел, еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество.

1000X628_PRESS_CONF

Конференцията ще бъде открита от г-жа Мария Габриел, еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество, и г-жа Мирия Василиаду, Координатор на ЕС за борба с трафика на хора. В пленарната сесия ще участват г-н Цветан Цветанов – Председател на Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, г-жа Цецка Цачева – Министър на правосъдието,г-жа Джема Грозданова – Народен представител, Председател на постоянната парламентарна комисия по външна политика г-жа Росица Димитрова – Заместник-министър на труда и социалните грижи, г-н Георг Георгиев – Заместник-министър на външните работи, г-жа Благородна Макева – Заместик директор главна дирекция „Национална полиция” и г-жа Мария Чомарова – психоаналитик и директор на „Асоциация Анимус“.

Конференцията ще събере експерти и видни представители на изпълнителната и законодателната власт, както и специалисти и експерти от държавни и неправителствени организации, които работят в областта на борбата с насилието над жени и трафика на хора, както и подкрепата на преживелите насилие. Ще присъстват и посланиците на Кралство Холандия, Великобритания, Германия, Франция, Швейцария и Кралство Мароко. На конференцията ще вземе участие и жена, жертва на насилие, която ще разкаже своята история на дългогодишната си битка с проблема.

Може да видите програмата тук: ПРОГРАМА