Международно обучение на тема „Привличане на бизнес сектора в борбата с трафика на хора с цел трудова експлоатация”

Фондация „Асоциация Анимус” е партньор в международен проект „Права на работното място – противодействие на трудовата експлоатация във всички икономически сектори в България, Полша и Румъния“, заедно с „Ла Страда Интернешънъл” (Холандия), СОМО (Холандия), „Феъруърк” (Холандия), „Ла Страда Полша” и „Ейдром” (Румъния).

21751712_1499258113474013_1039024310443033561_n
Проектът има за цел да предотврати трудовата експлоатация, особено тежките й проявления в трафика на хора и да подобри идентификацията на случаи на експлоатация във всички икономически сектори в България, Полша и Румъния, както на граждани на тези страни, така и на мигранти. Допълнително проектът цели да противодейства на нарушенията на правата на труд чрез повишаване на знанията какво всъщност представлява трудовата експлоатация и каква е ролята на бизнеса. Повишаване на капацитета на работниците, синдикатите и неправителствените организации, работещи в сферата на човешките права и превенцията на трафика на хора е сред основните цели на проекта.

В тази връзка на 15 март 2018 г. ще се проведе второто международно обучение за повишаване на капацитета за взаимодействие на държавните институции и неправителствените организации по отношение на трудовата експлоатация и нарушаване на трудовите права на тема „Привличане на бизнес сектора в борбата с трафика на хора с цел трудова експлоатация”, в хотел Хилтън, зала „Алеко”. На обучението са поканени представители на държавни институции, неправителствени организации и бизнеса. Обучението ще бъде открито от г-н Пламен Нанков, вицепрезидент на КНСБ и г-жа Надежда Стойчева, директор на „Асоциация Анимус“. Вижте повече информация за участниците тук: ОБУЧИТЕЛИ

Може да свалите програмата на събитието от тук: ПРОГРАМА

Проектът е финансиран от Холандското министерство на външните работи.