ЕДИН МИЛИАРД СЕ ИЗПРАВЯТ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ – БЪЛГАРИЯ е част от глобалната кампания

ЕДИН МИЛИАРД СЕ ИЗПРАВЯТ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ – БЪЛГАРИЯ :: ONE BILLION RISING FOR JUSTICE – BULGARIA е част от глобалната кампания ONE BILLION RISING.

СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ЖЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ | JUSTICE FOR WOMEN IN BULGARIA

СТАНИ ПРОТЕСТИРАЙ ТАНЦУВАЙ

Фондация „Общество за справедливост“ съвместно с Театър 199 „Валентин Стойчев“ ще се включат в глобалната инициатива „ЕДИН МИЛИАРД СЕ ИЗПРАВЯТ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ“ (ONE BILLION RISING FOR JUSTICE) на 14 февруари 2014 от 13.00 часа в София в салона на театъра (вход свободен).
Събитието ще включва:
* отворена дискусия „Справедливост за жените в България“ – женски и правозащитни организации, адвокати, университетски преподаватели, журналисти
* част от спектакъла „МОНОЛОЗИ ЗА ВАГИНАТА“ от ЕВА ЕНСЛЪР, режисьор ГАЛИН СТОЕВ, с участието на: ЦВЕТАНА МАНЕВА, СНЕЖИНА ПЕТРОВА и ВЯРА КОЛАРОВА
* ще се изправим, ще протестираме и танцуваме с песента на кампанията „Да Строшим Веригите“ („Break the Chain“), за да се прекъсне веригата от насилие срещу жени и момичета в България и се изиска справедливост за жертвите
* от 19.00 часа ще се присъединим към флаш-мобa пред Съдебната Палата в София, организиран от “За Справедливост – One Billion Rising Sofia”.

МЕСТАТА В ТЕАТЪРА СА ОГРАНИЧЕНИ. МОЛЯ ПОТВЪРДЕТЕ ПРИСЪСТВИЕ ДО 12 ФЕВРУАРИ 2014 НА БИЛЕТНАТА КАСА НА ТЕАТЪРА, ОТКЪДЕТО МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СВОИТЕ ПРОПУСКИ.
Работно време на касата: 09:30 до 19:30 часа,
ТЕЛ: 02 987 8533; E-MAIL: tickets@theatre199.org

Инициативата е подкрепена от водещи български женски, правозащитни и хуманитарни организации като Фондация “Асоциация Анимус”, Български Хелсинкски Комитет, Български Червен Кръст, Съвет на Жените Бежанки, Български Център за Джендър Изследвания, Алиянс за Защита Срещу Домашно Насилие, Български Адвокати за Права на Човека, „Без Насилие“, Фондация „Ресурсен Център Билитис“, Ассоциация ИМАГО, TimeHeroes, Театър Цвете и други.