Екипът на кампания „Да бъдеш Баща“ получи приз „Проект на годината 2014“ в социалната сфера

В юбилейния десети конкурс Проект на годината , организиран от Фондация Лале, бяха номинирани 30 проекта от цяла България. Проектите са представени от граждански организации и партньори, финансиращи организации, членове на екипа, доброволци и граждани, участвали в дейностите.

Призът „Проект на годината 2014“ бе официално връчен на Асоциация Родители и партньори в проекта за координиращата роля по Национална кампания „Да бъдеш Баща“. Целта на кампанията е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници с оглед на пълноценно развитие на децата. На официалната церемония, която се проведе на 23 март в камерна зала „България“ в София, представители на обединението от партньори получиха престижната скулптура от посланика на Кралство Белгия Н.Пр. г-жа Ван Калстър и председателя на УС КРИБ г-н Кирил Домусчиев.

Журито сподели, че е силно впечатлено от иновативността на посланията, от широкия обхват на кампанията и големия брой съмишленици, които се застъпват за „Да бъдеш Баща“. Висока оценка получиха за труда си партньорите в проекта, които само за една година успяха да постигнат положителни резултати в национален и международен контекст.

„Кампанията бе замислена като проект с по-малък обхват, но причината да разширим толкова много дейностите е, че хора от цялата страна започнаха да се свързват с нас, предлагайки своята подкрепа. Благодарим на журито за високото признание и посвещаваме наградата най-вече на всички онези родители, учители, възпитатели и професионалисти в социалната сфера, които ежедневно работят за пълноценното развитие на децата без да имат нужда да се самоизтъкват или търсят хвалят с успехите си“, заяви координаторът на кампанията Деян Петров.

Тази година най-добрите проекти, участващи в конкурса на Фондация Лале, бяха излъчени от авторитетно жури в състав Кирил Домусчиев, Председател на Конфедерация на Работодателите и Индустриалците в България /КРИБ/; Виолина Маринова, Председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК; Никола Добрев, Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД; Н. Пр. Аник Ван Калстър, Посланик на Белгия; Севда Шишманова, Програмен Директор, Българска Национална Телевизия и Георги Господинов, писател.

Партньори в кампания „Да бъдеш Баща“:
Фондация „Асоциация Анимус“
„Български център за джендър изследвания“
Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“
Фондация „За Нашите Деца“
„Институт по социални дейности и практики“
Фондация „ЛАЛЕ“
„Национална мрежа за децата“
Фондация „Приложни изследвания и комуникации“
Асоциация „Родители“ (координираща организация)
„Център за изследване и политики за жените“