Седмица на Бащата

„Баща за пример“

Седмица на Бащата

09-15.11.2015

Примери има за всичко и всеки е пример за нещо, а за всяко дете най-важен е примерът на близките хора.

Седмица на Бащата 2015 продължава инициативата, започната през 2014 г. от партньорите и съмишлениците на Национална кампания „Да бъдеш Баща“. И тази година през втората седмица на ноември общественото внимание се приковава към важността на бащите и значимите мъже за живота на децата. Активното и подкрепящо участие на бащата играе решаваща роля за пълноценното развитие на личността на всяко дете.Седмица на Бащата_2105_Плакат

Надсловът на Седмицата на Бащата през 2015 г. е „Баща за пример“. Всеки баща или важен за детето мъж е пример, през който детето изгражда представата си за света. Седмицата на Бащата предоставя още повече възможности за бащите и децата да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит. Нека растем заедно с децата си и не забравяме, че ежедневно и ежечасно те учат от нас, защото най-голямата ти сила е да бъдеш баща!

 

Кога?

През втората седмица на ноември 2015 – от 09.11 до 15.11.

Къде и какво?

Публични събития за Седмицата на Бащата ще бъдат организирани в цялата страна. Ето и официалната програма – mencare.bg/sedmica-na-bashtata2015! Със собствени инициативи в Седмицата ще се включат и много организации – училища, детски градини, неправителствени организации, компании и др.

Кой може да участва?

В инициативата могат да вземат участие всички институции, организации, фирми и клубове, които имат желание да подпомогнат по-активното включване на бащите в грижите за децата или пък да разпространят информация за „Седмица на Бащата“. Те могат да организират разнообразни дейности, в които да има реално включване на бащи и важни за децата мъже.

Ne stava Masata

Ако Вие или Вашата организация желаете да се включите в Седмицата на Бащата, свържете се с нас на e-mail адрес: contact@mencare.bg и телефон 0879 509 548 (Давид Кюранов, координатор на Национална кампания „Да бъдеш Баща“).

Ние ще Ви подкрепим с разработени примерни идеи за Седмицата, плакат за инициативата, покана за включване, съобщение до медиите за отразяване на инициативата.

Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 35 държави на 5 континета. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството. В България кампанията се реализира с подкрепата на фондация ОУК.