#ДаБъдешБаща

Книжката “Мили татко” разкрива колко важни за децата са техните бащи.
Изданието събира стотици истории, писма и рисунки от деца за бащите им, но не само - книжката представя още образа на други важни мъжки фигури в живота на децата (дядо, батко, вуйчо), както и фигурата на майката и родителя по принцип.

Идеята за “Мили татко” е на фондация “Асоциация Анимус”. Вдъхновен от кампанията “Да бъдеш баща”, екипът й се среща с деца между 7 и 15 години, за да чуе кой и какъв е за всяко от тях “моят татко”.

Ние от фондация “Асоциация Анимус” знаем, че емоционалното съзряване на децата и предотвратяването на агресията към тях са силно свързани с бащите в живота им. Вярваме, че бащата не трябва да се възприема единствено като източник на материална подкрепа. Той е страшно важен човек в живота на своите децата. Често, обаче, самите бащи не знаят колко значими са те за децата си... Затова попитахме децата: “Какво е за теб татко ти?”

Малчугани и тийнейджъри на възраст между 7 и 15 години ни отговориха с текстове, рисунки... с фигури от плестилин. Всички тях събрахме в книжката с послания към родителите “Мили татко”.
На 1 юни, Денят на детето, фондация “Асоциация Анимус” представи книжката за първи път, продължавайки разговора за бащинството с всички Вас. През целия месец известни български актьори - самите те бащи, ще четат части от книжката “Мили татко” като част от националната кампания “Да бъдеш баща”.

Първите, които припознаха темата и се свързаха с нея, са Никола Мутафов, Иван Бърнев, Мартин Гяуров, Момчил Степанов, Стефан Командарев. Тези мъже и татковци избраха своите любими моменти от книжката, прочетоха ги на глас за всички нас и споделиха свои мисли за бащинството. През юни ще можем да видим техните видеа във Фейсбук и, ако решим, също да споделим собствения ни поглед към доброто бащинството. Защото всяка една връзка баща-дете е вселена...

Гледайте как четем “Мили татко” във фейсбук на страницата на фондация "Асоциация Анимус", на страницата на кампанията "Да бъдеш Баща", както и на уеб страницата MenCare.bg

Във фейсбук очаквайте не само вълнуващите истории от “Мили татко”, но и много лични истории на необикновени бащи, изненади и игри с награди!