Проекти

1. Травма център за деца и семейства (1-ви септември 2013 г. – 31 август 2016 г.), финансиран от Българо-швейцарска програма за сътрудничество, Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество;  Травма центъра предлага психотерапевтични услуги в рамките на социалната система, като осигурява безплатни програми за деца, преживели травматични събития и техните родители.

2.  Зона ЗаКрила –  Детски център за застъпничество и подкрепа, финансиран от Уницеф България; „Зона заКрила” в гр. София се управлява от Фондация „Асоциация Анимус”. (01 октомври 2015 – 30 декември 2016).

3. Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Център за обществена подкрепа, (1-ви декември 2014 г. –  30-ти ноември 2017 г.), финансиран от държавния бюджет на Република България чрез Столична община по механизма на държавно-делегираните дейности.

4. Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Звено „Майка и бебе“, (1-ви декември 2014 г. – 30-ти ноември 2017 г.), финансиран от държавния бюджет на Република България чрез Столична община по механизма на държавно-делегираните дейности

5. Кризисен център за пострадали от насилие “Св. Петка“ – (1-ви март 2015г. – 1-ви март 2018г.), финансиран от държавния бюджет на Република България чрез Столична община по механизма на държавно-делегираните дейности.

6. Център за подкрепа на жертви на домашно насилие в България, (1-ви септември 2015 г. – 1-ви септември 2018 г.), финансиран от Фондация Медикор, Лихтенщайн; Целта на проекта е да осигури възможности за деца, юноши и жени, жертви на домашно насилие в България, за да се възстановят от последиците на преживяното насилие и да придобият умения за самостоятелен живот, свободен от насилие.

7. Национална телефонна линия за деца 116 111, (8 май  2013 г. – 8 май 2015 г.; 8 май 2015 г. – 8 май 2016 г.), финансиран от бюджета на Република България, чрез Държавната агенция за закрила на детето по Закона за обществените поръчки;

8. Национална гореща телефонна линия за пострадали от домашно насилие, (13 февруари 2015 г. – 13 февруари 2017 г.), финансиран от Министерство на правосъдието;

9. Съвместни усилия в прилагането на комплексен подход в борбата с домашното насилие в България и подкрепата на жертвите – (1-ви септември 2015г. – 1-ви септември 2018г.), финансиран от Фондация ОУК, Швейцария.

10. Ключ към училище без страх, финансиран от Фондация ОУК, (1-ви май 2016 – 1-ви май 2021г.)

11. “Приятелите на Зипи“ – бъдещите граждани на България – (3-ти февруари 2014г. – 3-ти април 2016г.), финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България към Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство.

12. Разпознаване и предотвратяване на тормоза в училище чрез участие и гледна точка на децата в 7 държави от Европейския съюз JUST/2013/DAP/AG/5372 (1-ви декември 2014 г. – 30-ти ноември 2016 г.), съ-финансиран по Програма DAPHNE III на Европейски съюз. Проектът е насочен към превенцията на тормоза в училище, а стремежът е учениците да бъдат активни действащи лица в процеса на създаване на безопасна среда, лишена от насилие.

13. WE GO – Икономическо овластяване и възможности за развитие на жени, жертви на насилие (11 януари 2016 – 10 януари 2018), съ-финансиран от Програма „Права, равенство и гражданство” на Европейски съюз.

14. RISE – Повишаване на вътрешните ресурси за справяне с училищния тормоз – (15-ти октомври 2015г. – 15-ти октомври 2017г.), съ-финансиран по Програма “Права, равенство и гражданство“ на Европейски съюз, с изпълняваща организация “СИВИФОРМ“ – Италия, Фондация “Асоциация Анимус“ е партньор по проекта.

15. Всичко за безопасността – (1-ви януари 2015г. – 31-ви декември 2016г.), съ-финансиран по Програма “DAPHNE III“ на Европейския съюз, с главен апликант IKRWO – “Защита на правата на жените от ирански и кюрдски произход“. Фондация “Асоциация Анимус“ е партньор по проекта.

16. „Алтернативно бъдеще за овластяване на деца, жертви на насилие в алтернативна грижа чрез програма за повишаване на капацитета на професионалисти“, (1-ви декември 2015 г. – 30-ти ноември 2017 г.), финансиран по Програма „Права, равенство и гражданство” на Европейски съюз, с изпълняваща организация Фондация „СУРТ”, Испания, Фондация „Асоциация Анимус” е партньор по проекта;

17. TRACE – Трафикът на хора като криминален бизнес, (1-ви май 2014 г. – 1-ви март 2016 г.), финансиран от Седма рамкова програма на Европейски съюз, с изпълняваща организация Тристранни изследвания и консултиране, Фондация “Асоциация Анимус” е партньор по проекта;

18. „Права на работното място – противодействие на трудовата експлоатация във всички икономически сектори в България, Полша и Румъния“, (1-ви Септември 2016 – 1-ви Август 2018г.) Водеща организация: „Ла Страда Интернешънъл” (Холандия, Партньори: фондация Асоциация Анимус (Българиа), СОМО (Холандия), „Феъруърк” (Холандия), „Ла Страда Полша” и „Ейдром” (Румъния).  Финансиран от Холандското Министерство на Външните Работи, фонд „Права на човека“

19. Кампания „Да бъдеш Баща“ в България, (1-ви декември 2013 г. – 30-ти ноември 2016 г.), финансиран от Фондация „ОУК”, Швейцария, с изпълняваща организация „Асоциация Родители”, Фондация „Асоциация Анимус” е партньор по проекта;

20. Да изразим себе си, (17-ти юни 2015г. – 30-ти април 2016г.), финансиран от Столична община, Фондация “Асоциация Анимус“ е партньор по проекта.

21. “Подобряване достъпа до специализирана правна помощ за жертви на трафик на хора от България, Румъния и Унгария”, (1-ви април 2016 г. – 1-ви април 2017 г.)

22. Повишаване на ефективността при рефериране, подпомагане, защита и реинтеграция на жертвите на трафик на хора посредством практическото прилагане на Транснационалния механизъм, (1-ви януари 2015 г. – 1-ви март 2016 г.), финансиран по Програма „Мярка 30” на Норвежки финансов механизъм, с изпълняваща организация Генерална дирекция „Борба с организираната престъпност”, Фондация „Асоциация Анимус” е партньор по проекта;

23. Съвместни усилия от страна на България и Швейцария за незабавна и безусловна закрила на жертвите на трафик и превенция на трафика на хора, (1-ви януари 2015 г. – 30 юни 2018 г.) – Българо- швейцарска програма за сътрудничество

24. “United methodist women”, (1-ви април 2016 г. – 1-ви април 2017 г.)

25. Подкрепа и загриженост за момчета, преживели сексуално насилие (януари 2017 г. – януари 2019 г.). Проектът е съ-финансиран от програма Дафне на Европейска комисия. Целта на проекта е да изгради подкрепяща среда за потенциалните жертви на сексуално насилие от мъжки пол, за да намали вероятността и опасността да пострадат.

26.  “Блага Баба Блага”

27. Овластяваща грижа. Овластяване на момичета настанени в Домове за деца в борбата срещу насилието срещу жени JUST/2011-2012/DAP/AG
Проектът „Овластяваща грижа” има двойна цел: Да увеличава познанията по отношение на разпространението и характеристиките на насилието и злоупотребата с момичета на възраст 14-18 години, израстващи в институции и под юридическата отговорност на държавните органи в ЕС; Да даде възможност на девойките да придобият умения да се защитават и да предпазват себе си и своите връстници от насилие срещу жените.

28. Подкрепа за гласа на детето в европейското общество чрез национални телефонни линии за деца JUST/2011/FRAC/AG/2866, Обща цел на проекта: Да създаде условия детските телефонни линии в 5 държави-членки на ЕС (България, Полша, Чехия, Румъния и Словакия) да чуят гласа на детето.