Национална телефонна линия за деца

Ако си дете и вече си се обаждал на Националната телефонна линия за деца 116 111,

можеш да ни кажеш мнението си за разговора тук:

Твоето мнение е важно за нас!

Националната телефонна линия за деца (НТЛД) предлага информиране, консултиране и помощ на деца във връзка с широк спектър от проблеми. Тя функционира чрез Център за обаждания с хармонизиран телефонен номер 116 111 към Държавна агенция за закрила на детето. Понастоящем линията се управлява от Фондация ‘Асоциация Анимус’ след спечелен конкурс по ЗОП.

116 111 е с национално покритие, достъпна от територията на цялата страна, напълно безплатна за обаждащите се, независимо дали звънят от стационарен или мобилен телефон. Голямо нейно преимущество е, че е денонощна – може да позвъните по всяко време!
Линията е насочена към децата, юношите, техните родители, близки, както и към граждани, търсещи информация и помощ по проблемите на деца. Екип от специално подготвени консултанти поемат обажданията на линията денонощно, като предоставят на обаждащите се помощ, осигурявайки емоционална подкрепа, пространство за споделяне на тежки емоции и преживявания, кризисна интервенция, информация за налични ресурси и начини за справяне с различни проблеми.

Ежемесечно на НТЛД се приемат над 6 000 повиквания. Линията предоставя възможност за подаване на сигнали за деца в риск. Така тя действа в посока улесняване на достъпа до съществуващите услуги за деца и семейства и популяризиране тяхното функциониране; идентифицирането на деца в риск и съдействие за предприемане на навременни мерки за закрила; подобряването на координацията и взаимодействието между институциите и органите, имащи отношение към закрилата на децата и грижите за тях.

През октомври 2017 г. Националната телефонна линия за деца 116 111 отбеляза осем години от старта си. За целия този период програмата е управлявана от Фондация „Асоциация Анимус” след спечелени конкурси по ЗОП.

За консултация по електронна поща можете да пишете на следния имейл: 116111@116111.bg